Itt kezdődőtt minden

A Milánói dóm a 14-15. században épült, melybe ha belépünk, és a lábunk elé nézünk, gyönyörűen faragott kövezetet láthatunk. Mivel egy ilyen épület megépítése hosszú évtizedekig tartott, nem jelentett gondot, ha a kőfaragók és burkolók (bárhogy hívták is őket akkor) hosszú évekig dolgoztak egy ilyen minta elkészítésével.

Manapság viszont, amikor a ma megrendelt munka valójában már tegnapra kellett volna, és mégis lehet találni szép mintázatú új kőburkolatokat, nyilvánvaló, hogy azok nem a hagyományos kézi kőfaragással készülnek. A vízsugaras vágás például kiváló technológia ezek megvalósítására, és a Woldem Kft. alapítói 1996-ban a fenti gondolatsor mentén jutottak el ehhez az ipari szolgáltatáshoz.

Maga a technológia nemcsak kövek vágására alkalmas, hanem bármilyen lemez formátumú anyag vágható vízzel igen nagy pontossággal, és az építőipari felhasználást valójában nagyságrendekkel meghaladja az ipari hasznosítás. Legnagyobb előnye a vízsugaras vágásnak más technológiákkal szemben az, hogy ez egy hidegvágási eljárás, így gyakorlatilag minden anyag vágására alkalmas. Olyan esetekben is jó megoldást nyújt, ahol más eljárások – ha használhatóak is – gyenge eredményt produkálnak.

Vízsugárral vágunk

Cégünk a vízsugaras vágási igényeken túl igyekszik olyan teljesebb ipari szolgáltatást nyújtani, melybe beletartozik például a szükséges alapanyagok beszerzése, amennyiben a megrendelő ezt igényli, más megmunkálások (fúrás, marás, csiszolás stb.) megszervezése, a kész alkatrészek kiszállítása.

Bár a fent említett visszamenőleges határidőt nem tudjuk vállalni – jóllehet dolgozunk rajta -, igyekszünk a lehető leggyorsabban teljesíteni a megrendeléseket. Műszaki előkészítőink nemcsak kész elképzelések alapján tudják gépre tervezni a feladatot, hanem olyan módon is közreműködnek, hogy egy-egy még bizonytalan ötletből kiindulva tesznek javaslatot az alkalmas műszaki megoldásra.